Zwembadcoating

Zwembad coating is een vloeistofdichte coating die voor een beschermlaag in het zwembad zorgt. Deze coating gebruiken wij speciaal voor zwembaden en voldoet aan de strenge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Door de gesloten structuur van de zwembad coating kan er geen vuil blijven hangen die schadelijk kan zijn voor de gezondheid, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld tegels, waar al snel vuil blijft hangen in de voegen.

Verschillende soorten zwembad coating

Bij Sijtsma Noord heeft u keuze uit verschillende soorten zwembad coating. We kunnen een inschatting maken welke zwenbad coating het beste bij uw situatie past. Dit is afhankelijk van de ondergrond, plaats van het zwembad en mate van gebruik. Doordat we kijken welke zwembad coating past bij uw situatie kunnen we een goede hechting van de coating waarborgen. Naast de gebruikelijke zwembadblauwe kleur is de coating ook in vele andere kleuren leverbaar.

Zwembad coating van Sijtsma-noord

 • Naadloos Geen scheuren of gleuven in de vloer.
 • Vloeistofdicht Door de gesloten structuur kan er geen water door de zwembad coating heen komen.
 • Hygiënisch De zwembad coating is makkelijk schoon te houden en absorbeert geen vuil en vocht.
 • Veilig Binnen het zwembad coating-systeem hebben wij ook voor rondom uw bad een goed antislip systeem voor een veilige situatie (NEN-norm 13451 – 1:2011). Dit is onlangs toegepast bij het renoveren van zwembaden met zwembad coating in Hof van Saksen.

De zwembad coating systemen die wij aanbrengen voldoen aan de strenge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Doordat de coating duurzaam aangebracht wordt, kunt u kosten besparen op de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en voorkomt u verlies in exploitatiekosten. Onderhoud kan ook buiten het seizoen plaatsvinden. We hebben beschikking over tenten zodat er onder alle weersomstandigheden onderhoud kan worden verricht aan buitenbaden.

Zwembad coating voor meer hygiëne

Bij het zwemmen spelen veiligheid en hygiëne een belangrijke rol. U wilt natuurlijk voorkomen dat het water in het zwembad vervuilt. Zwembad coating kan hierbij helpen, door de gesloten structuur van deze coating is het zwembad gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast maken bacteriën geen kans om te hechten aan onze coating.

Hygiëne verhogend & duurzaame zwembad coating

Hoge temperaturen in combinatie met vervuiling vormen een bron van bacteriën met mogelijk legionella als gevolg. Op bijvoorbeeld ruwe en/of onregelmatige betonnen ondergronden en voegen van tegels blijft vervuiling van onder andere huidvetten en bacteriën achter. Door de ondergrond te behandelen met het zwembad coating systeem ontstaat er een zeer gladde afwerking met een hoge oppervlaktedichtheid. Hierdoor is het aanhechten van vuil bijna onmogelijk. Tevens werkt dit systeem kosten- en tijdbesparend doordat de ondergrond minder vaak gereinigd hoeft te worden.

Veiligheid in en rondom het zwembad

Vloeren van zwembaden moeten voldoende antislip zijn om letsel te voorkomen. Sijtsma Noord gebruikt een zwembad coating systeem welke uitglijden en verwondingen voorkomt en geen afbreuk doet aan het loopcomfort. Waar concurrenten gebruik maken van fijnkorrelige antislip structuren die een schuurpapier effect veroorzaken, maken wij gebruik van een structuur coating waarin toppen en dalen worden gecreëerd die het water effectief afvoeren. Het principe van het coating systeem wordt bijvoorbeeld ook toegepast bij autobandenprofilering om grip te houden bij aquaplanning. Dit zorgt voor een zeer goed en veilig antislip effect zonder een letselgevoelige scherpe afwerking. Sijtsma Noord gebruikt uitsluitend zwembad coating systemen die voldoen Europese antislip NEN-norm 13451 – 1:2011.

De juiste zwembad coating voor ieder type zwembad 

Omdat niet ieder zwembad dezelfde ondergrond heeft hebben wij veel verschillende soorten zwembad coating in ons assortiment. Zo hebben wij zwembad coatings die geschikt zijn voor poreuze ondergronden zoals beton of cement. Deze zwembad coatings zijn niet geschikt voor bijvoorbeeld polyester baden omdat de hechting dan niet optimaal is. Om problemen te voorkomen kan er in sommige situaties een primer aangebracht worden om een verbeterde hechting te creëren. De vakmensen van Sijtsma-Noord zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technieken van zwembad coating. Naast dat wij de klus uitvoeren geven wij ook eerlijk advies en zorgen wij voor de beste nazorg. 

Coating voor RVS

Naast de zwembad coating voor baden, vloeren en wanden heeft Sijtsma Noord ook een coating systeem die meteen hecht op RVS en niet onderhevig is aan chloor. Dit is belangrijk omdat de overheid heeft aangegeven af te willen van het niet-resistente RVS op risicovolle plaatsen in zwembaden. Het toepassen van deze zwembad coating zorgt ervoor dat RVS in het zwembad wellicht niet verwijderd hoeft te worden.

Gecertificeerde producten

Veilig zwemmen is van groot belang bij zowel openbare binnen- en buitenzwembaden, als bij sauna- en wellness resorts, therapeutische baden, of zwemaccommodaties bij campings, kampeer- of bungalowparken.

Zwembaden dienen aan een bepaalde regelgeving te voldoen. Het gaat hierbij om de wet WHVBZ (Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) en het besluit (Besluit Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) waarin maatregelen zijn vastgelegd rondom de slipweerstand en opbouw van bacteriën in en om zwembaden, douche- en kleedruimtes. Sijtsma Noord werkt uitsluitend met gecertificeerde producten welke voldoen aan de Europese normeringen. (Bijvoorbeeld de verplichte Europese antislip NEN-norm 13451 – 1:2011,  getoetst en gecertificeerd door Ambla Support)

Toepassingsgebieden van zwembad coating

 • Openbare binnen- en buitenzwembaden
 • Particuliere binnen- en buitenzwembaden
 • Bufferkelders en overloopgoten
 • Sauna en wellness centra
 • Therapeutische baden
 • Douche- en kleedruimten
 • Zwemaccommodaties bij campings, kampeer- of bungalowparken

Voordelen van zwembad coating

We hebben de voordelen van zwembad coating nog even op een rij gezet:

 • Extreem duurzaam
 • Naadloos
 • Waterdicht
 • Uitstekend kleurbehoud
 • Hygiënisch
 • Bestand tegen chloor en chemicaliën
 • Stoot- en slijtvast
 • Antislip

Projecten

We hebben in de loop der jaren vele zwembaden mogen voorzien van duurzame en hygiënische zwembad coating. Door het aanbrengen van de zwembad coating krijgt een zwembad een tweede leven. Benieuwd naar de eindresultaten? Onder projecten staan enkele zwembad coating projecten. 

De zwembad coating kunnen we toepassen in zowel bestaande als nieuwe zwembaden. Bij bestaande zwembaden ziet het zwembad na een coating er weer als nieuw uit en is volledig waterdicht. Naast zwembad coating is Sijtsma Noord ook gespecialiseerd in het aanbrengen van andere coatings. Lees meer hierover op de pagina over coatings.

Direct advies?

Wilt u direct advies van één van onze specialisten? Neem dan gerust contact met ons op: 0517 23 22 00 .

Blogs

Foto van blog

Zwembadrenovatie

Blog lezen
Foto van blog

Vloerprofielen

Blog lezen
Foto van blog

Certificering innovatief instant coatingssysteem

Blog lezen
Foto van blog

Training nieuwste ontwikkelingen op coatinggebied

Blog lezen