Straal- en reinigingstechnieken

Een goede voorbereiding voor de coating is het halve werk!

Om een vloer, wand of ander oppervlak te kunnen verven of coaten, is het belangrijk om deze eerst grondig te ontroesten, op te schuren en te reinigen. Voorheen werd dit voornamelijk met zand- grit- en waterstraaltechnieken gedaan. Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker middels sponsstralen of zelfs met laserstralen!

Laserstralen

Bij Sijtsma Noord geloven we in het bereiken van perfectie, zelfs voordat we beginnen met coaten. Daarom gebruiken we geavanceerde laserstraaltechnologie om diverse oppervlakken grondig te reinigen en voor te bereiden.

Waarom Laserstralen? Laserstralen is een uiterst effectieve methode om zelfs de meest hardnekkige vervuiling en coatings te verwijderen, zonder enig residu achter te laten. Dit maakt het bijzonder geschikt voor industrieën zoals zuivel en voedingsmiddelen, waar hygiëne van het hoogste belang is. Onze laserstraaltechnologie garandeert een vlekkeloze, schone ondergrond, klaar om te worden voorzien van een hoogwaardige coating. Het resultaat is een perfecte basis voor optimale prestaties en duurzaamheid.

Sponsstralen

Sijtsma Noord is gespecialiseerd in diverse straaltechnieken, waaronder het sponstralen. Wij maken gebruik van Spong Jet-technologie. Bij sponsstralen wordt er grondig gereinigd, tegelijkertijd worden loskomende deeltjes meteen door de spons opgevangen en geabsorbeerd. Ook voor het reinigen van oppervlakten, bijvoorbeeld bij ongewenste graffiti is sponsstralen een geschikte oplossing. Sponsstralen is een productieve, flexibele, personeels- en milieuvriendelijke oplossing voor elke branche, toepassing of oppervlakvoorbereidingsproject.

Zandstralen (korund- of glasparelstralen): Dit is een agressieve straaltechniek die wordt gebruikt om zware coatings, roest, corrosie en aangekoekt vuil van metalen oppervlakken te verwijderen. Het wordt vaak toegepast in bijv. de scheepsbouw, bruggenbouw en bij het herstellen van oude voertuigen.

Gritstralen: Dit is vergelijkbaar met zandstralen, maar het gebruikt een harder schuurmiddel, zoals staalgrit. Het is effectief voor het verwijderen van zware roest en coatings op metalen oppervlakken.

Waterstralen: Deze techniek maakt gebruik van een krachtige straal water om coatings, vuil en zelfs beton te verwijderen. Het is nuttig voor delicate oppervlakken en is milieuvriendelijker omdat het geen schuurmiddelen of chemicaliën nodig heeft.

Stoomstralen: Stoomstralen gebruiken verhitte stoom om vuil en coatings los te maken en te verwijderen van oppervlakken. Het is geschikt voor het reinigen van vuil, vet en olie op diverse oppervlakken, inclusief

IJsstralen: Bij ijsstralen wordt droog ijs (bevroren koolstofdioxide) gebruikt om coatings te verwijderen zonder schade aan het oppervlak. Het laat geen residu achter en is nuttig voor delicate of gevoelige materialen.

Het kiezen van de juiste straaltechniek hangt af van factoren zoals het type oppervlak, de aard van de coating of vervuiling, de gewenste afwerking, de milieuoverwegingen en de kosten. Wij van Sijtsma Noord de beste techniek selecteren op basis van de specifieke eisen van het project om optimale resultaten te bereiken.

Sponsstralen in beeld:

Direct advies?

Wilt u direct advies van één van onze specialisten? Neem dan gerust contact met ons op: 0517 23 22 00 .

Blogs

Foto van blog

Zwembadrenovatie

Blog lezen
Foto van blog

Vloerprofielen

Blog lezen
Foto van blog

Certificering innovatief instant coatingssysteem

Blog lezen
Foto van blog

Training nieuwste ontwikkelingen op coatinggebied

Blog lezen