HACCP coating

De HACCP normen zijn voor iedereen in de voedsel- en zuivelindustrie wel bekend. Wanneer er met voedingsmiddelen wordt gewerkt is het verplicht om aan de strenge HACCP coating eisen te voldoen. Wij kunnen helpen om bedrijfsruimtes te voorzien van goedgekeurde HACCP coating op wanden, vloeren en plafonds.

Normen voor HACCP coating

De HACCP coating die wij gebruiken voldoen aan de richtlijnen van de voedselveiligheid. Dit houdt in dat de HACCP coating veilig is bij het gebruik van voedingsmiddelen. De coating is geurloos en kan daardoor de smaak niet beïnvloeden. Hierdoor kunnen wij zelfs pekelbaden voorzien van een HACCP coating tijdens het productieproces.

Een HACCP coating wordt naadloos en ontzettend hygiënisch aangebracht op een vloer en wand. Het heeft een dichte structuur. Door het gesloten oppervlak wordt het aanhechten van vuil, bacteriën en micro organismen tegengegaan en is de vloer erg adequaat schoon te maken.

Voordelen van HACCP coating

Een HACCP coating heeft vele voordelen.

 • De HACCP coating is naadloos en daardoor hygiënisch
 • De HACCP coating is slijtvast
 • De HACCP coating heeft een dichte structuur
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Op veel oppervlaktes toepasbaar

Vloeren voorzien van HACCP coating

Een vloer in de voedings- en zuivelindustrie moet ondoordringbaar zijn voor vloeistoffen. De HACCP coating die wij gebruiken voor vloeren heeft een dichte structuur die ervoor zorgt dat de vloer vloeistofdicht is. Dit houdt in dat oliën en vetten geen kans krijgen om aan de vloer te hechten. Daarnaast is de HACCP coating ontzettend sterk wat vaak nodig is in fabrieks- of bedrijfsruimtes waarbij de vloer wordt belast met zwaar materiaal.  

HACCP coating voor op de wanden

Om als bedrijf aan de eisen te voldoen voor HACCP coating, mag er geen mogelijkheid zijn dat vuil achter blijft op de wanden. De HACCP coating zorgt voor een gladde structuur waar vuil zich onmogelijk aan kan hechten.

HACCP coating in het kort

Hierbij al deze informatie over HACCP coating nog in het kort samengevat:

 • Voedselresten, oliën, vetten en ander vuil kan zich niet hechten.
 • De HACCP coating is slijtvast, naadloos en gemakkelijk in onderhoud.
 • De HACCP coating is inzetbaar voor verschillende oppervlaktes.

Hoe ziet het proces van HACCP coating plaatsen eruit? 

 • Als eerst wordt de ondervloer beoordeeld, welk type vloer heeft u? 
 • Vervolgens wordt de ondervloer voorbereid. Deze ondervloer moet droog, vetvrij en schoon zijn
 • Vervolgens wordt er een primer aangebracht nadat de ondergrond goed geschuurd is
 • Bij een vloer wordt antislip aangebracht dit wordt gedaan zodat u ook in natte omstandigheden gewoon over de vloer kunt lopen.
 • Tot slot wordt de HACCP coating aangebracht
 • Na 12 uur drogen kan de tweede laag aangebracht worden.

Projecten met HACCP coating

Grote renovatie pekelbaden Dargun Duitsland

Sijtsma Noord heeft met een groep specialisten een grote renovatie uitgevoerd aan de stroomgoot van het pekelbassin van Zentralkäserei Mecklenburg/Vorpommern GmbH.  Een onderdeel van Duitslands grootste zuivelconcen. Tijdens dit project is er gebruik gemaakt van een HACCP coating systreem. Lees hier meet over dit project

HACCP coating systemen Ausnutria Hyproca Heerenveen

Voor Austrunia babyvoedingsfabriek hebben wij een zeer duurzaam, hoogwaardig en uiterst hygiënisch coating systeem aangebracht. De HACCP coating heeft geen kleur, geur en smaak afgifte waardoor ze direct in contact mogen komen met de voedingsmiddelen. Leer hier meer over dit project

Renovatiewerkzaamheden FrieslandCampina

Voor Friesland Campina hebben wij meerdere renovatie werkzaamheden mogen uitvoeren. In Lutjewinkel hebben wij een deel van de betegelde stroomgoten, en de bijhorende RVS randen gerenoveerd en voorzien van een HACCP coating systeem. Benieuwd naar dit project? 

Voor Friesland Campina Gerkesklooster hebben wij meerdere pekelbaden mogen voorzien van een goedgekeurd HACCP coating systeem. Lees hier meet over dit poject

Kaasboerderij De Gelder in Tijnje

Voor kaasboerderij De Gelder hebben wij hun pekelbaden mogen voorzien van HACCP goedgekeurde coating. Deze coating beschermd de pekelbaden tegen het zoute pekel. De kracht van deze HACCP coating zit in de gesloten structur van het materiaal en de vloeistofdichte afwerking. Ben je benieuwd naar het resultaat?

Naast HACCP coating kunnen we ook allerlei andere soorten coating aanbrengen op wanden, vloeren en plafonds. Lees hier meer over op onze pagina over kunststof vloer en wandcoating.

HACCP coating nieuwe en renovatie projecten

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Lees dan meer over onze Foodgrade gecertificeerde en FDA goedgekeurde coating & renovatie dienstverlening.

Direct advies?

Wilt u direct advies van één van onze specialisten? Neem dan gerust contact met ons op: 0517 23 22 00 .

Blogs

Foto van blog

Zwembadrenovatie

Blog lezen
Foto van blog

Vloerprofielen

Blog lezen
Foto van blog

Certificering innovatief instant coatingssysteem

Blog lezen
Foto van blog

Training nieuwste ontwikkelingen op coatinggebied

Blog lezen