Gevelrenovatie

Door middel van gevelrenovatie herstelt Sijtsma Noord beschadigde gevels naar ieder gewenste (originele) staat. Sijtsma Noord heeft vele gevels gerenoveerd. Het restaureren van gevels is dan ook één van onze specialismes. Wij hebben jarenlang ervaring met gevelrenovaties van woningen en bedrijfsgebouwen. Gevelrenovaties worden door ons onder andere uitgevoerd voor woningbouwcorporaties, bedrijven en particulieren. 

Het belang van gevelrenovatie 

Een groot pluspunt van gevelrenovatie is dat het pand er weer keuring uitziet. Buiten dit om biedt gevelrenovatie ook een bijdrage aan het woongenot. Door gevelrenovatie zorg je ervoor dat er geen grotere problemen ontstaan dan dat er al zijn. Het is belangrijk dat een gevel goed geïmpregneerd is zodat het pand optimaal beveiligd is tegen vocht. Verder kan een gevelrenovatie de isolatie van het pand flink verbeteren. 

Overige diensten met betrekking tot gevelrenovatie

Naast het renoveren van gevels, leveren wij ook bijbehorende diensten zoals:

  • Gevelreiniging
  • Gevelrestauratie
  • Gevelimpregnatie
  • Gevelonderhoud

Gevelreiniging

Bij gevelreiniging wordt de gevel zorgvuldig onder handen genomen doormiddel van reinigingstechnieken. Door een gevel te reinigen zorgt u ervoor dat een gevelrenovatie minder snel nodig is. Voor het zorgvuldig reinigen van vervuilde gevels zijn er verschillenbde mogelijkheden. Zo kan er gebruik gemaakt worden van hogedruk stoom cleanen (eventueel met chemische hulpmiddelen) of bijvoorbeeld zand- grit- of waterstralen. 

Gevelrestauratie

Bij panden ouder dan 50 jaar oud wordt er gesproken van gevelrestauratie in plaats van gevelrenovatie. Hierbij wordt de gevel in zijn geheel hersteld. Om een pand naar zijn historische staat te restaureren, maken wij gebruik van authentieke middelen zoals historische voegtechnieken. Het gebruik hiervan is bij een beschermd dorpszicht of een monument in veel gevallen zelfs verplicht. Door gevelrestauratie toe te passen krijgt het pand de oude glorie weer terug. 

Gevelimpregnatie

Om een gevel mooi te houden na een gevelrenovatie, is het aan te raden om de gevel te impregneren. Na de gevelrenovatie wordt de gevel geïmpregneerd wat zorgt voor een vermindering van problemen zoals natte plekken in huis, scheurvorming of zoutuitbloeiing. Bovendien zorgt de impregnatie voor een betere isolatie van het huis. Daarnaast zorgt gevelimpregnatie er ook voor dat mos en vuil minder goed aan de wand kunnen hechten. 

Gevelonderhoud

Het kan zijn dat gevelrenovatie niet nodig is, maar gevelonderhoud wel. Door het weer en het zure bestanddeel van regen worden de voegen van de gevel aangetast. Hierbij is vaak een gehele gevelrenovatie niet nodig, maar onderhoud aan de voegen wel. Sijtsma Noord is gespecialiseeerd in het vervangen van voegwerk. Wij beheersen veel verschillende voegtechnieken. Onze experts kunnen bijvoorbeeld een platvoeg, gekamde voeg, verdiepte voeg of een schaduwvoeg aanbrengen. Wij adviseren u graag welke voeg bij uw gevel past. 

Gespecialiseerd in gevelrenovatie 

Sijtsma Noord is een expert op gebied van onder andere gevelrenovatie. Sijtsma Noord heeft al 35 jaar ervaring en heeft daarbij meerdere klanten bediend van top gevelrenovaties. Het bedrijf levert vakkundig werk waarbij veiligheid, betrouwbaarheid en levering binnen de afgesproken tijd centraal staat. Sijtsma Noord is constant op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en probeert deze toe te passen bij de werkzaamheden. Bent u geïnteresseerd in een gevelrenovatie? Bij Sijtsma Noord bent u hiervoor op het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier

Direct advies?

Wilt u direct advies van één van onze specialisten? Neem dan gerust contact met ons op: 0517 23 22 00 .

Blogs

Foto van blog

Zwembadrenovatie

Blog lezen
Foto van blog

Vloerprofielen

Blog lezen
Foto van blog

Certificering innovatief instant coatingssysteem

Blog lezen
Foto van blog

Training nieuwste ontwikkelingen op coatinggebied

Blog lezen